PURMEREND - Het was geen denderende zaterdag voor de beide teams van Purmersteijn. Het 1e zondagteam verloor in een hectisch duel van NSC terwijl de zaterdagploeg een punt pakte op bezoek bij CSW.

In de Hoofdklasse A baalde Purmersteijn na afloop van het duel met NSC Nijkerk flink van het optreden van de scheidsrechter Meilink die in de ogen van de Purmerenders een discutabele strafschop gaf die de wedstrijd deed kantelen. Daarvoor nam de thuisploeg van trainer Martin van Ophuizen tweemaal een voorsprong in de eerste helft. Aanvoerder Daniel Schermer opende de score en na de gelijkmaker zorgde een harde kopbal van Wadie Daouameur voor een 2-1 ruststand. De omstreden strafschop zorgde voor de ommekeer want tien minuten later kwam NSC op een 2-3 voorsprong wat bij een hoop frustraties zorgde met tal van gele kaarten aan beide kanten en de net ingevallen Jemaro Breinburg die rood zag. met tien man en lege handen eindigde Purmersteijn dan ook het duel.

De zaterdagploeg van Purmersteijn haalde een verdienstelijk gelijkspel bij CSW in Wilnis dat vorig seizoen nog twee klassen hoger speelde. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg op voorsprong. Op aangeven van Niels Eijkenaar zorgde Donny Gerver voor de gelijkmaker. In de uiterste slotfase gingen de Purmerenders er zlefs bijna met de drie punten vandoor maar Ricardo Stam miste een open kans.