PURMEREND - In november 2022 behaalde het Nederlands gemengd rolstoelhandbalteam de tweede plaats tijdens de wereldkampioenschappen in Portugal. Handbalvereniging Vido uit Purmerend heeft het team uitgenodigd voor clinics en een wedstrijd tegen het eerste damesteam van Vido. Sporthal De Beuk is zondag 26 maart het podium voor handbal en rolstoelsport. De toegang is gratis.

Na een spannende wedstrijd greep het Nederlandse rolstoelhandbalteam naast de eerste prijs. In een toernooi met Hongarije, India, Kroatië, Noorwegen, Pakistan, Portugal, Roemenië en Spanje, heeft het rolstoelhandbalteam een uitstekende vorm laten zien en daarmee de tweede plaats behaald.

wedstrijd
De wedstrijd tussen het Nederlands rolstoelhandbalteam en het eerste vrouwenteam van Vido begint 14.30 uur. De leden van het Nederlands team hebben een fysieke beperking, die van Vido niet. Dat is ook toegestaan in het rolstoelhandbal. De sportrolstoel maakt het handballen door de extra benodigde behendigheid spectaculairder en spannender. Elk team heeft inclusief de keeper zes spelers.

gratis clinics en openbare training
Zondag 26 maart komt het Nederlands rolstoelhandbalteam op uitnodiging van hv Vido naar sporthal De Beuk. Wethouder Sport Mario Hegger opent 10.00 uur het Rolstoelhandbal Event en doet aansluitend mee aan de clinics. Het einde van de clinics is 11.00 uur. Wie wil meedoen kan zich die zondag in de sporthal melden. Spurd stelt sportrolstoelen beschikbaar. Tijdens de PurVak zijn de clinics rolstoelhandbal bij de kinderen altijd populair want een bijzondere ervaring. Vanaf 11.30 uur is er de openbare training van het Nederlands team tot 13.00 uur.

Parkeren onder De Beuk is gratis.