PURMEREND - Volleybalvereniging ViP start in samenwerking met Spurd, het Nationaal Ouderenfonds en NEVOBO met OldStars volleybal, een aangepaste spelvorm voor 55-plussers. Er is dinsdag 15 maart een gratis kennismaking met OldStars volleybal in de vorm van een clinic in sportzaal Karekiet. OldStars volleybal is uitstekend geschikt voor 55-plussers met weinig of geen volleybalervaring. Het is ook bedoeld voor oud-volleyballers die blessuregevoelig zijn of in een rustiger tempo willen spelen. Na de gratis kennismakingsclinic is er wekelijks één uur OldStars volleybal in Purmerend. Aanmelden voor de kick-off op 15 maart kan via m.luijbe@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur tot 17.00 uur te bellen met 0299 - 418 100.

De clinic is net als de wekelijkse les in sportzaal Karekiet, Karekietpark 2 in de wijk Overwhere. Vanzelfsprekend zijn de clinic en de lessen coronaproof. De clinic is dinsdag 15 maart van 16.30 uur tot 18.00 uur. Een half uur voor de start van de clinic kunnen de belangstellenden onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar kennismaken. Meedoen aan de kennismakingsclinic of kijken is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. De eerste 3 lessen zijn gratis, daarna kan een deelnemer recreanten lid worden.

Kennismaking OldStars volleybal  
OldStars volleybal is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de volleybalbond NEVOBO. Volleybalvereniging ViP start binnenkort in samenwerking met Spurd deze sportieve beweegactiviteit in Purmerend. De volleybalvorm is aangepast aan 55-plussers en naast bewegen staan ontmoeten en sociaal contact centraal. Belangrijkste aanpassingen zijn het onderhands serveren, de aangepaste afmetingen van het speelveld, de nethoogte en springen is niet toegestaan. Het aangepaste volleybalspel is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder risico van blessures willen blijven bewegen. Overigens kan in principe iedereen OldStars volleybal spelen, maar het spel is gericht op 55-plussers. Volleybalvereniging ViP en Spurd adviseren makkelijke kleding en schone binnensportschoenen. Ervaren trainers van volleybalvereniging ViP en Spurd begeleiden het OldStars volleybal.

Het programma voor de kick-off op 15 maart:  
16.30 – 17.00 Inloop met koffie en thee + welkomstwoord
17.00 – 18.00 OldStars Volleybal training
18.15 – 18.30 Koffie, thee en versnapering

OldStars voor alle ouderen   
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.   

Na OldStars Volleybal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds  
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!