MIDDENBEEMSTER - De Derde Helft als wekelijks ontmoetingsmoment voorziet in een behoefte blijkt uit de eerste bezoekersaantallen. Tientallen mensen vanaf ongeveer 55 jaar kwamen sinds de start eind september wekelijks naar de activiteiten en het gezamenlijke koffiemoment op dinsdag in de kantine van SV Beemster. Eens in de maand is er een uitgebreide bijeenkomst, dinsdag 25 oktober met De Beemster Quiz. Een gezellige gelegenheid om de kennis over pracht en praal van Beemster te testen.

De Derde Helft is een moment om mensen te kunnen ontmoeten en elkaar te leren kennen. De sportkantine als levendige ontmoetingsplaats voor inwoners van Beemster, inwoners uit de wijken van Purmerend zijn ook van harte welkom. Het sportterrein van SV Beemster is in Middenbeemster, Insulindeweg 11. De Derde Helft begint om 13.00 uur, de quiz met allerlei vragen over De Beemster begint om ongeveer 14.30 uur.

wekelijks gezamenlijk koffiemoment
De Derde Helft is de naam voor alle activiteiten waaronder GoldenSports en Walking Football op dinsdagmiddag op het terrein van SV Beemster. Men hoeft geen lid te zijn van SV Beemster of vooraf te hebben meegedaan aan een van deze sportieve beweegactiviteiten voor het ontmoetingsmoment van De Derde Helft in de sportkantine. De toegang tot de kantine is gratis, De Derde Helft begint om 13.00 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Koffie, thee en andere consumpties zijn voor eigen rekening.

De Derde Helft is er voor een kop koffie, een goed gesprek of een gezamenlijke activiteit zoals bord- en kaartspellen. Het is een initiatief van SV Beemster, Nationaal Ouderenfonds en Spurd voor mensen vanaf 55 jaar die actief in het leven (willen blijven) staan.