PURMEREND - Bij de start van de competitie in de hoofdklasse hebben Purmersteijn en SDO de punten gedeeld. Beide ploegen kwamen zondag niet tot scoren in Purmerend.

Gezien het spelbeeld had ook niemand recht op die zege, want de kansen waren gedurende de negentig minuten op één hand te tellen. Toch kan Purmersteijn op zich best tevreden zijn met de puntendeling. Trainer Martin van Ophuizen is inmiddels aan zijnn achtste jaar bezig bij de club, maar zal nimmer zo een jonge selectie onder zijn hoede hebben gehad.

Zo was linksback Marlon Amankwah overgekomen van de tegenstander van zondag, het Bussumse SDO, met zijn 24 jaar de oudste speler op het veld aan Purmernde zijde. Hij is dan ook een van de weinigen met hoofdklasse-ervaring waar de overige spelers net de A-junioren ontgroeid zijn of dat zelfs qua leeftijd nog zijn.

Met dit jonge team zit er nog veel rek in voor Van Ophuizen, maar zal het ook moeilijk worden om zich tegen de meer ervaren tegenstanders staande te houden. Elk punt is er dan ook één die wordt gekoesterd. Komende zondag gaat Purmersteijn op bezoek bij RKZVC in het verre Zieuwent.