PURMEREND - De eerste sportvereniging in Purmerend met drie Topprestatiebadges van JOGG-Teamfit voor een gezondere sportomgeving is atletiekvereniging Nea Volharding. De sportomgeving is de afgelopen jaren op verschillende manieren gezonder gemaakt. Dat begon in de sportkantine met uitbreiding van het aanbod met gezonde producten. In de afgelopen jaren is dat gezonder maken met ondersteuning van Spurd en JOGG aangevuld met het rookvrij maken van het sportterrein en verantwoord alcoholbeleid. De sportvereniging ontving daarom zondag 24 maart de Topprestatiesbadges Voeding 1, Rookvrij sportterrein en Verantwoord alcoholbeleid van JOGG-Teamfit.

Afgelopen zondag tijdens de toernooidag kreeg voorzitter Erwin Meurs van AV Nea Volharding uit handen van wethouder Sport Mario Hegger de drie Topprestatiebadges. Dat gebeurde onder belangstelling van sporters, ouders en anderen waaronder coach Emma Swart van JOGG-Teamfit. Aansluitend konden zij ervaren hoe lekker het gezondere aanbod in de sportkantine is.

opgroeien kinderen
De gemeente Purmerend wil dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is een juist voorbeeld met een gezondere keuze snacks, eten en drinken op plaatsen waar kinderen veel tijd doorbrengen belangrijk. Wethouder Sport Mario Hegger: ‘Het is een eer om de Topprestatiebadges uit te mogen reiken aan de vereniging. Ik hoop dat er nog vele sportverenigingen zullen volgen!’

gezondere alternatieven
AV Nea is in 2016 gestart met acties om te komen tot een gezondere sportomgeving met aanpassing en uitbreiding van het aanbod in de sportkantine. JOGG-Teamfit coach Emma Swart heeft geadviseerd over aanpassing van het assortiment volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. De bezoekers kunnen kiezen voor een bruine tosti en groente en fruit, voor het gehele assortiment zijn er gezondere alternatieven beschikbaar.