PURMEREND - Bij de start van de Vierde Divisie hebben Purmersteijn en HBC de punten gedeeld. Op basis van de kansen een terechte uitslag al was men bij de thuisploeg vooral ontevreden over de makkelijk gegeven strafschop die de gasten uit Heemstede op gelijke hoogte bracht.

Op basis van de eerste helft had nieuwkomer HBC wellicht al afstand kunnen nemen. De promovendus kwam sterk voor de dag en het was aan keeper Nick van Santen te danken dat Purmersteijn in die fase op de been bleef.

Na de rust kwam de thuisploeg van trainer Mo el Bouziani veel beter voor de dag en dat leverde een goede kopkans op voor Danyl Plasmeijer. Even later was het Rachad Madi die de score te openen door een doorkopbal van Mark Mul biinnen te tikken. Lang bleef de voorsprong niet staan toen de scheidsrechter even later hands constateerde en de bal op de stip ging. Arno Dijkstra toonde zich vanaf elf meter koelbloedig. In de slotfase had de winst beide kanten nog op kunnen vallen. Zo raakte Timo Polman de lat, maar moest keeper Van Santen aan de andere kant ook tweemaal handelend optreden waardooor het bij 1-1 bleef.

Purmersteijn gaat komende zaterdag op bezoek bij ter Leede in Sassenheim.