PURMEREND - Purmersteijn heeft zoals verwacht niet veel moeite gehad om de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken. In eigen huis won de ploeg van trainer Martin van Ophuizen met 5-1 van Wartburgia, uitkomend in de derde klasse zaterdag.

Het duel was zelfs na een half uur al gespeeld met dank aan de aanvallers Daniel Schermer en Jordy Wigman die de gehele doelpuntenproductie voor hun rekening namen. Wigman opende de score op aangeven van Schermer en zou binnen het half uur nog tweemaal scoren en de aanvoerder deed zelf tussendoor ook nog een duit in het zakje. Na nog voor rust een tegentreffer te hebben geïncasseerd was het voor de Purmerenders voornamelijk zaak om ongeschonden uit het duel te komen. Dat lukte niet helemaal want twintig minuten voor tijd moest Wigman zich met een blessure laten vervangen. Daniel Schermer, bij vier van de vijf goals betrokken, bepaalde even later de eindstand op 5-1.