VOLENDAM - De derby tussen RKAV Volendam en Purmersteijn heeft een puntendeling opgeleverd. Daar zag het vlak voor tijd nog niet naar uit gezien de 1-3 voorsprong van de Purmerenders.

De ploeg van Martin van Ophuizen was grote delen van de wedstrijd de betere partij en nadat Daniel Schermer al de paal had geraakt was het tien minuten later Genairo Promes die de verdiende openingstreffer maakte. Vanuit het niets maakte Niels Springer in de blessuretijd van de eerste helft toch nog gelijk.

Na de rust leek Purmersteijn orde op zaken te stellen. Schermer zorgde al snel voor de 1-2 en na een uur spelen werd die voorsprong vergroot door Wadie Daouameur. Een nederlaag leek een feit voor de ploeg van trainer Sander Middelbeek, maar in de 79e minuut wist Pieter Kroon toch te scoren voor de ploeg die inmiddels met tien man speelden omdat de wissels reeds verbruikt waren en linksback Stan Veerman niet verder kon. Terwijl Purmersteijn nog kansen kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien sloegen de Volendammers opnieuw in blessuretijd toe via Joey Tol: 3-3.