PURMEREND - Purmersteijn heeft afgelopen zondag een zeer verdienstelijk behaald tegen koploper Hoogeveen. De ploeg van trainer Mo El Bouziani hield de Drenten op 2-2, een stand die al bij rust bereikt was.

Twee dagen na de storm Eunice was het nog steeds bar en boos op het Purmerendse sportcomplex met een flinke wind en slagregens. Dat maakte het spel vaak rommelig, maar evenwel was het voor het handjevol puvbliek een aangename eerste helft om te kijken. Na zeven minuten wist Luke Abelskamp de score al te openen na een voorzet van Timo Polman. Binnen vier minuten maakte Raphael Ngendakumana gelijk. Dezelfde aanvaller maakte zeven minuten voor de rust ook de 1-2 met een handig balletje achter het standbeen langs, maar Timo Polman bracht de zaak weer in evenwicht. met een knalharde vrioje trap bepaalde hij de ruststand op 2-2.

Na de rust kon het dubbeltje zomaar beide kanten opvallen. Purmersteijn kreeg kansen via Abelskamp en Schaap, maar kwam ook goed weg toen een inzet van een Hoogeveen-aanvaller op de paal eindigde. Uiteindelijk kon een ieder in het Purmerendse kamp wel leven met het gelijke spel mede omdat daarmee de goede reeks van voor de winter werd voortgezet.