PURMEREND - Purmersteijn heeft zondag een ruime zege behaald op De Zouaven. In eigen huis won de ploeg van Mo El Bouziani met maar liefst 4-1.

Nadat de wedstrijd een kwartier later begon vanwege vandalisme, de scheidsrechter constateerde dat de doelnetten kapot waren geknipt, zat het venijn 'm in de staart van de eerste helft. Purmersteijn is de beter ploeg, krijgt de beste kansen, maar het zijn De Zouaven die via Jurre Duijn de score openen. In de acht minuten die er voor rust nog zijn stelt de thuisploeg echter orde op zaken. Mylan Polman en Job van der Meulen zorgen ervoor dat de huisploeg alsnog met een voorsprong gaan rusten.

De gasten moeten in de tweede helft uit de schulp kruipen en dat levert steeds meer ruimte op voor Purmersteijn. Pas in de slotminuten wordt daarvan geprofiteerd en kroont Polman zich tot man van de wedstrijd door nog tweemaal te scoren: 4-1.