DRIEHUIS - Bij de eerste speeldag van de Vierde Divisie is RKVV Velsen op eigen veld onderuit gegaan tegen Purmersteijn. Thomas Schaap zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1).

Schaap maakte zijn treffer na een ruim half uur toen hij optimaal profiteerde van slordig balverlies van Alderliefste. Die stand was op dat moment zeker terecht voor de betere Purmerenders. Velsen kreeg het nog moeilijker toen Mischa Plug kort voor de rust rood zag voor een neergebroken speler.

Purmersteijn bleef na de rust dan ook de bovenliggende partij, maar keeper Flecken bleek de beste man aan Velsense zijde. Bijna mocht de thuisploeg nog aan een gelijkspel denken, maar scheidsrechter Kok keurde de treffer van invaller Pluimert, tot woede van heel Velsen, af omdat die geduwd zou hebben.