PURMEREND - Purmersteijn heeft op karakter een punt gepakt tegen het iets hoger geklasseerde HBS. Het duel tussen de nummers vier en zes van de hoofdklasse leek beslist toen HBS een 0-2 vorsprong pakte, maar dankzij twee treffers van Mylan Polman hield de thuisploeg toch nog een punt over aan de wedstrijd.

De gasten uit Den Haag waren na twintig minuten op voorsprong gekomen door David Kappel. Purmersteijn rechtte de rug en ging vol ten aanval, maar voor het doel ontbrak vaak de precisie en het geluk voor de ploeg van trainer El Bouziani.

Toen na de rust Westdijk, ondanks een ogenschijnlijke handsbal, de 0-2 wist te maken leek het duel beslist, maar de thuisploeg toonde veerkracht en karakter. Halverwege de tweede helft kreeg Mylan Polman de bal ineens voor zijn voeten en haalde doeltreffend uit. Tien minuten later kon Polman op aangeven van Luke Abelskamp ook de 2-2 maken en dat was op basis van de vechtlust terecht.

Komende zondag gaat Purmersteijn op bezoek bij het laag geklasseerde TAC '90 in Den Haag.