PURMEREND - De derby in de Vierde Divisie tussen Purmersteijn en Hollandia is een prooi geworden voor de thuisploeg. De Purmerenders danken de 3-2 zege vooral aan een ijzersterke eerste helft waarin de gasten uit Hoorn er niet aan te pas kwamen.

De op het oude nest teruggekeerde trainer Ron van der Gracht had waarschijnlijk een andere rentree verwacht bij "zijn" Hollandia. De gasten werden van het kastje naar de muur gestuurd en stonden na iets meer dan twintig minuten al met 3-0 achter door doelpunten van Hicham Lechkar, Timo Polman en Mircle Elstak. De Hoornse formatie mocht zelfs blij zijn dat die score voor rust niet hoger opliep.

Nadat Van der Gracht in de rust rigorues had ingegrepen, kwam Hollandia na de rust heel anders voor de dag. De bij de Hoornse ploeg ingevallen Purmerender Omar Nait Aicha zorgde al snel voor de 3-1, en daarna toonde men zich strijdbaar. Zeven minuten voor tijd vond men via Luke Abelskamp, na een fout van doelman Van Santen, zelfs de aansluiting. Van Santen herstelde zich snel en wist in de slotfase nog twee Hoornse kansen te verijdelen waardoor Purmersteijn de zege over de streep trok.