HEERHUGOWAARD - De zaterdagvoetballers van Purmersteijn hebben zaterdag even pas op de plaats moeten maken in de strijd om het kampioenschap van de 3e Klasse A. De ploeg van trainer Lars Keppel ging op bezoek bij Reiger Boys kansloos onderuit en zag de achterstand op koploper HBOK oplopen naar vijf punten.

Zowel voetballend als op strijd werden de Purmerenders afgetroefd in Heerhugowaard en de snelle 1-0 van Dave van Dekken was al een voorbode voor een moeilijke middag al maakte Dick Bos binnen mum van tijd gelijk. Op slag van rust werd Purmersteijn echter in de zorgen gedrukt door het beter spelende Reiger Boys. Van Dekken kon zijn tweede binnen tikken na een corner en kort hierop kopte verdediger Timo Blind raak.

Keppel greep in de rust in met twee wissels en vooral het inbrengen van Ricardo Stam leek effect te sorteren. De aanvaller kopte via de binnenkant van de paal de 3-2 tegen de touwen, maar ging vervolgens gruwelijk in de fout door zich zowel verbaal als met een charge te misdragen. Aangezien Reiger Boys kort na de aansluiting de 4-2 maakte via opnieuw Van Dekken liet Stam zich verbaal gelden tegen scheidsrechter Otten. Een harde charge op een Heerhugowaardse verdediger zorgde ervoor dat Stam een kwartier na zijn entree alweer met rood kon vertrekken. In het rumoer rondom die kaart zagen vervolgens ook Bos en Groenert geel. Reiger Boys kreeg in het vervolg nog een vijftal kansen om Purmersteijn nog meer pijn te doen waarvan alleen De Bonte er een wist te benutten.

Reiger Boys - Purmersteijn 5-2 (3-1)
4. Van Dekken 1-0
7. Bos 1-1
40. Van Dekken 2-1
44. Blind 3-1
57. Stam 3-2
60. Van Dekken 4-2
78. De Bonte 5-2

Foto's: DP Sportfotografie