PURMEREND - Purmersteijn verloor zaterdag van het hoog geklasseerde ACV en staat inmiddels voorlaatste in de Hoofdklasse B. Ondanks de negatieve reeks moet het spel tegen de Assense ploeg vertrouwen geven want de ploeg van trainer Martin van Ophuizen gaf prima partij. Uiteindelijk ging men met 2-3 onderuit, een stand die al bij rust bereikt was.

Het leek opnieuw een moeilijke middag te worden voor de Purmerenders toen Ezra Schrijver al na vier minuten het net vond: 0-1. Purmersteijn herpakte ziich echter en tien minuten later kon Jordi Wigman op aangeven van Fecunda gelijk maken. Een door scheidsrechter Jensch makkelijk gegeven strafschop werd gemist door Hardijk van ACV, maar kort hierop scoorden opnieuw Schrijver en vervolgens Smit in een fase dat de thuisploeg voetballend zeker niet de mindere was. Vijf minuten voor de rust was de spanning echter weer terug toen Ruben Adney een vrije trap op de lat schoot en Daniel Schermer de rebound wist te benutten: 2-3.

De vijf doelpunten in de eerste helft kregen geen vervolg al waren daar wel mogelijkheden toe. Ook een slotoffensief mocht niet baten voor Purmersteijn waardoor men lege handen stond, maar het acceptabele spel toch vertopuwen moet geven voor de nabije toekomst.