PURMEREND - In verschillende sportzalen in Purmerend zijn er in de voorjaarsvakantie verschillende sportieve en creatieve activiteiten. De meeste activiteiten van de PurVak zijn voor basisscholieren. De middagen en avonden zijn er daarnaast sporten voor leerlingen voortgezet onderwijs. Er is deze vakantie geen PurVak in het Leeghwaterbad. Peuters kunnen in de ochtenden voor activiteiten in de Gors en de hele dag in Weidevenne terecht. Er zijn tijdens de PurVak ook diverse creatieve activiteiten. Dat kan bij Clup Welzijn en bij Cultuurhuis Wherelant. De toegang tot de activiteiten van de PurVak is gratis.

De PurVak in de voorjaarsvakantie is vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 februari 2019. Het actuele programma van de PurVak met tijden, sportzalen, sport- en speelmaterialen waaronder springkussens en de momenten van de clinics target schieten, schermen, dansen en kickboksen staat vanaf donderdag 14 februari op de website van Spurd. Het Leeghwaterbad doet niet mee aan de PurVak, maar is open voor recreatief zwemmen. De creatieve activiteiten staan op de website van Wherelant.
Jaarlijks biedt de PurVak in vakanties duizenden kinderen en jongeren in de stad sportief en creatief plezier. De gemeente maakt de PurVak financieel mogelijk.

Voor peuters
Alle dagen van de PurVak in de voorjaarsvakantie is er in sportzaal Gors aan de Zwanebloem en in Weidevenne in het speellokaal van De Kraal aan de Zambezilaan voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Gors is open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

Vanaf dertien jaar
Voor jongeren uit het voortgezet onderwijs is er tijdens de PurVakdagen vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis zaalvoetbal in sporthal De Beuk. Maandag tot en met d onderdag is er vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur voor deze groep PurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.