PURMEREND - De drie dagen na Koningsdag en de hele week erna is het PurVak in de meivakantie. Er zijn coronaproof verschillende gratis toegankelijke sport- en spelactiviteiten op sportvelden in Purmerend en in Beemster. Medewerkers van Spurd begeleiden de activiteiten en zien toe op de maximale aantallen bezoekers en het naleven van de coronamaatregelen. De activiteiten zijn gericht op peuters, kinderen van de basisschoolleeftijd en jongeren van de middelbare school. Vanwege corona is aanmelden per tijdsblok van een uur via de website van Spurd verplicht.

De PurVak in de meivakantie start woensdag 28 april en de laatste dag die week is vrijdag 30 april. De tweede week is vanaf maandag 3 mei tot en met vrijdag 7 mei. De PeuterPurVak is er alle dagen met tijdsblokken tussen 09.00 uur en 14.30 uur voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Dit keer is de PeuterPurVak op het grasveld van het Leeghwaterbad, de ingang is tegenover de skatebaan. Voor de kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er PurVak activiteiten op sportvelden in Weidevenne, Savannestraat 51-53 van FC Purmerend, in Overwhere, Van IJsendijkstraat 140 van vpv Purmersteijn en in de Purmer-Noord, Westerweg 41 van vv De Wherevogels en in Middenbeemster, Insulindeweg 11 op sportvelden van SV Beemster.
De PurVak in de meivakantie heeft tijdsblokken van een uur op de sportvelden van FC Purmerend tussen 10.00 uur en 16.00 uur, van SV Beemster tussen 10.00 uur en 14.30 uur en van vv De Wherevogels en vpv Purmersteijn tussen 11.30 uur en 14.30 uur.

speciale activiteiten
Naast de gebruikelijke sport- en spelactiviteiten zijn er ook speciale activiteiten als tennis, softbal, hockey, korfbal, rugby, beachvolleybal en basketball. Speciaal voor kinderen met een beperking zijn er als onderdeel van inclusief sporten twee sportclinics: maandag 3 mei atletiek en dinsdag 4 mei streetdance. Dinsdag 4 en woensdag 5 mei is er de workshop TikTok door de twee Purmerendse influencers Darana en Fleur. Het overzicht van de speciale activiteiten staat op de website van Spurd, aanmelden is verplicht. Medewerksters van Cultuurhuis Wherelant begeleiden woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 mei creatieve activiteiten op de sportvelden.

aanmelden en actueel
Aanmelden voor meedoen aan de gratis en coronaproof PurVak in de meivakantie kan vanaf heden via de website Spurd.nl. Als PurVak activiteiten niet doorgaan vanwege de weersverwachting staat dat ook op deze website.