PURMEREND - De heren van Rugby Club Waterland opende zaterdag het nieuwe Ereklasse seizoen tegen RC The Bassets, het bleek direct een heel zwaar openingsduel te zijn. Vergeleken met vorig seizoen waren er veel nieuwe gezichten bij het team uit Sassenheim te zien, waarin het zuidelijk halfrond de boventoon voerde. Met al deze versterkingen liet Bassets zaterdag zien zich in de top van de Ereklasse te willen gaan melden. Het team was dan ook te sterk voor RC Waterland, ondanks dat Sander de Miranda de thuisclub via een penalty wel op voorsprong zette. Een aantal minuten later viel er een rode kaart aan de kant van de Bassets maar ook dat kon Waterland niet helpen, met 3-27 gingen de teams de rust in.

Ook na rust was Bassets de betere ploeg, al werd RC Waterland wel wat sterker en bleef voor elke meter strijden. Die Waterlandse strijdlust werd uiteindelijk beloond met een try van debutant Ben Sharples. De Mirande benutte vervolgens de conversie. De thuisclub werkte zich in de fysiek zware pot tot aan de laatste seconde flink in het zweet maar wist de score niet verder te verhogen. Eindstand 10-39. Volgende week zaterdag speelt Waterland opnieuw thuis, dan is om 15:00 uur RC Eemland de tegenstander. Een keer Nederlands toprugby bekijken? De toegang is gratis!