CASTRICUM - De rugbyers van RCW JuRo Unirek hebben zich zondag weer in het ‘linkerrijtje’ van de Ereklasse gemeld. Na nipte nederlagen tegen RC The Bassets en RUS was het tegen Castricumse RC wel weer raak.

De dames van RC Waterland waren een stuk sterker, na 20 minuten keek het dankzij drie try’s van Jessica ten Broek al tegen een riante 17-0 voorsprong aan. De bezoekers deden vlak voor de rust nog wel iets terug en zo gingen de teams met 29-5 de rust in. In de tweede helft bleef het speelbeeld het zelfde, RCW JuRo Unirek bleef de sterkste ploeg, maar Castricum bleef wel tot het einde van de wedstrijd knap verdedigen. Maar Cas kon niet voorkomen dat Waterland uiteindelijk uitliep naar een mooie 58-10 overwinning.

Het tweede team van RC Waterland, dat samenspeelt met Haarlem en Den Helder speelde eerder in de middag tegen Rotterdamse RC 1. Het was de hele wedstrijd stuivertje wisselen, de teams uit de tweede klasse waren zeer gewaagd aan elkaar. RC Waterland kwam vlak voor tijd op gelijke hoogte, 22-22. Hoewel de Rotterdamse spelers er nog een slotoffensief uitpersten veranderde de stand op het scorebord niet meer en zo deelden de teams de punten.