PURMEREND - Na zes jaar verlaat Ronald Berrevoets Rugby Club Waterland als Hoofdtrainer van de heren. In onderling overleg heeft het bestuur van de club uit Purmerend samen met Berrevoets besloten de samenwerking aan het einde van dit seizoen te beëindigen.

Berrevoets begon als assistent van toenmalige hoofdtrainer Willem van Eck. Al vrij snel verving hij Van Eck als hoofdtrainer. Waterland kijkt terug op een succesvolle samenwerking. “Onder Ronald zijn veel spelers beter geworden en gegroeid. Hij heeft ons daar gebracht waar wij nu staan als club; een stabiele middenmoter in de Ereklasse die het iedere vereniging lastig kan maken op het veld”, aldus Manfred Warmerdam, Hoofd Rugby van Waterland.

Waterland kende succesvolle jaren onder leiding van Berrevoets, met als hoogtepunt de Plate Finale tegen LRC DIOK in 2015 en het behalen van de vijfde plaats van Nederland in 2018.

Opvolger
Per 1 juli zal Joop IJsselstein de nieuwe hoofdtrainer zijn van de heren. Joop was eerder o.a. assistent-coach bij de nationale teams U17 en U18 en hoofdtrainer van RC The Pink Panthers in Driebergen. Joop is nu educator bij World Rugby, docent rugby aan de TU in Delft en met zijn eigen onderneming actief op het gebied van training en talentontwikkeling.

De doelstellingen zijn duidelijk: zo hoog mogelijk eindigen in de ereklasse en het tweede team naar een hoger niveau brengen om de aansluiting met het eerste team te vergroten. Manfred Warmerdam: “We verwachten van de nieuwe trainer dat hij ons daarbij gaat helpen en dat we met nieuwe inzichten en een verse blik weer een stapje in de goede richting doen om deze doelstellingen te behalen.”