PURMEREND - Een lach en een traan na afloop van de wedstrijd tussen RCW JuRo Unirek 1 tegen RC Delft 1. Beide teams streden zondag in Purmerend om een plaats in de finale om het Nederlands Kampioenschap.

Waterland opende al snel de score maar daarna was het steeds ‘stuivertje wisselen’ op het scorebord. Uiteindelijk gingen de bezoekers met een 12-14 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft behaalden en verspeelden beide teams een voorsprong. Helaas voor RC Waterland stond RC Delft bij het laatste fluitsignaal op voorsprong, 24-26. Daarmee mag Delft volgende week tegen AAC gaan beslissen wie zich Nederlands Kampioen mag noemen.

Bij Waterland vloeide na afloop van de wedstrijd een aantal tranen om daarna snel plaats te maken voor trots. De derde plaats van Nederland is de hoogste positie dat het team ooit heeft behaald. Trainer Eric Voet, die bezig was aan zijn laatste seizoen, ging na afloop dan ook op de schouders om dit prachtige resultaat te vieren.