PURMEREND - Rugby Club Waterland en MTP Fysiotherapie zijn een samenwerking aangegaan met het oog op de fysiotherapeutische begeleiding van spelers. Het contract daarvoor werd op 15 juni getekend bij het nieuwe clubgebouw van de Purmerendse rugbyclub.

Het doel van de samenwerking is te komen tot een optimale begeleiding van jeugdspelers en de selectie van senioren tijdens trainingen en wedstrijden teneinde blessures te voorkomen en de gevoeligheid van spelers voor blessures te verminderen. In deze samenwerking levert MTP de fysiotherapeutische begeleiding en treedt zij op als sponsor.

RCW stelt haar faciliteiten aan MTP ter beschikking waaronder de binnenkort te realiseren Athletic Sports Garden (ASG). Deze ruimte die naast de het nieuwe clubhuis en sporthal De Beuk komt te liggen nodigt straks uit om creatief te bewegen. De lijnen, de hellingen, de kuilen, elementen om te balanceren, te klimmen, kruipen, rollen en duiken stimuleren deze bewegingen. Het is een uniek concept in deze regio. In de samenwerking met MTP zullen de methoden die ten grondslag liggen aan de ASG leiden tot betere en meer effectievere begeleiding en behandeling van de sporters.