PURMEREND - Zwem- en Waterpolovereniging “WZ&PC Purmerend” organiseert aankomende zondag, 5 november 2023, voor de tweede keer in dit millennium weer een scholentoernooi. We hebben dit jaar een verviervoudiging van het aantal deelnemende scholen. Een twaalftal basisscholen uit Purmerend met in totaal 21 teams en 130 kinderen doen mee aan dit toernooi.

De wedstrijd bestaat uit een tweetal onderdelen waarbij de kinderen eerst een instructie krijgen m.b.t. de fijne kneepjes van het waterpolo en het wedstrijdzwemmen. Na de instructie worden er eerst door de kinderen in estafette teams twee afstanden worden gezwommen. Na de estafettes worden waterpolowedstrijden gehouden waarbij de teams om de winst kunnen strijden.

Uiteraard is een dergelijk evenement niet mogelijk zonder de vele vrijwilligers waarvoor we ze uiteraard bij voorbaat zeer dankbaar zijn!

Tijdens de prijsuitreiking zullen de winnende teams een beker overhandigd krijgen voor zowel wedstrijdzwemmen als waterpolo. Bovendien krijgen alle kinderen een oorkonde en de mogelijkheid voor een gratis proeftraining voor zowel wedstrijdzwemmen, waterpolo als de recreatieve afdeling.

Uiteraard is er voor alle kinderen in Purmerend een mogelijkheid om een gratis proefles bij te wonen. Je kunt hiervoor via de website www.wzpc.nl contact met ons opnemen. Dus…. kom zwemmen!

We willen hiermee ook de overige scholen in Purmerend te enthousiasmeren om hun kinderen niet alleen het ABC te laten halen maar om daarna ook, voor de veiligheid van de kinderen, hun leerlingen te stimuleren om te blijven zwemmen. Zwemmen is leuk maar ook noodzakelijk voor je veiligheid in ons waterrijke land! Dus geef je op voor de volgende editie van het scholentoernooi. Vraag je gymdocent(e) of schooldirect(rice)eur of jullie de volgende keer ook mee mogen doen. Wij, als WZ&PC, zijn er klaar voor!