PURMEREND - Zondag speelde de Blue Waves, dames 1, tegen RC DIOK uit Leiden, de nummer 2 in de Ereklasse Dames - 2e fase. Dat beloofde hoe dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Op het thuisveld van Rugby Club Waterland begon DIOK sterk, met een paar snelle offloads drukte de bezoekers binnen een paar minuten de eerste try. De eerste twintig minuten had de Blue Waves moeite met het vinden van de connectie tussen elkaar. DIOK voelde dit goed aan wat resulteerde in een tweede try (0-10). De koppen gingen gelukkig niet hangen en door veel positiviteit in het team bleven de dames vechten.

In de tweede helft wist de Blue Waves ze zich goed te herpakken waardoor Anniek Nauta door een paar snelle offloads en een mooie break een try kon scoren. Helaas was de goede teamspirit niet genoeg om de achterstand in te halen en eindigde de wedstrijd met een stand van 5-10.

Met deze uitslag staan de dames van de Blue Waves op nummer 1 in de Ereklasse. Echter de nummer 2 en 3, RC DIOK en AAC, hebben beiden een wedstrijd minder gespeeld. Op 7 mei spelen deze teams tegen elkaar.