PURMEREND - Veel sportaanbieders in Purmerend en Beemster willen belangstellenden graag laten kennismaken met hun sport of sporten en hun club. Dat gebeurt tijdens de Sport’in 2022 vanaf zaterdag 17 tot en met zondag 25 september. De deelnemende sportverenigingen en andere sportaanbieders presenteren dan met trots hun sportaanbod en sportaccommodatie. Inmiddels hebben 19 sportaanbieders zich al bij Spurd ingeschreven voor deze tweede Sport’in. Sportaanbieders kunnen zich nog tot en met zondag 7 augustus bij Spurd inschrijven als deelnemer. Er is enige financiële ondersteuning om mee te doen en Spurd coördineert en communiceert deze kennismakingsperiode. De eerste Sport’in in 2021 was volgens de evaluatie een succes.

De inschrijvingen komen op gang, maar het team Verenigingsadvies van Spurd hoopt en verwacht dat het aantal deelnemende sportaanbieders nog flink zal toenemen. Besturen en eigenaren kunnen hun club nog tot en met het eerste weekend in augustus bij Spurd inschrijven. Bestuursleden met vragen kunnen tijdens kantoortijden bellen met 0299 418 100.

Bij de sportaanbieders in Purmerend en Beemster zijn er tijdens de Sport’in activiteiten zoals demonstraties en clinics op de sportaccommodaties. Soms ook op een bijzondere locatie als winkelcentrum Makado. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor leden en niet-leden, van jong tot oud.

toekomst
Meedoen aan Sport’in is voor sportaanbieders een investering voor de toekomst van hun club. Ledenaanwas is belangrijk voor de toekomst van sportverenigingen en andere sportaanbieders. Een grootse kennismakingperiode als Sport’in moet het belang en de aantrekkelijkheid van sportaanbieders bij belangstellende extra onder de aandacht brengen.

meedoen als sportaanbieder
Leden kunnen bij hun bestuur informeren of hun club meedoet aan Sport’in 2022 en in die periode tijdens de activiteiten als vrijwilliger helpen of een niet-lid meenemen naar hun club. Samen sporten is leuk en gezond en soms heeft een belangstellende een laatste positieve ervaring bij de sportaanbieder nodig om de volgende stap te doen, actief gaan sporten. Dat kan afhankelijk van de sport van de club individueel of als team.
De editie van vorig jaar had een korte voorbereidingsperiode van zo’n anderhalve maand.

Volgens een evaluatie van deelnemende sportaanbieders voldeed de Sport’in vorig jaar aan de verwachtingen en was het een succes. De Sport’in 2022 komt de komende maanden verder in de steigers te staan. Belangstellenden kunnen al vast zaterdag 17 tot en met zondag 25 september in de agenda noteren. Het voorlopig, dynamisch programma staat op www.spurd.nl/sportin.