PURMEREND - De zes weken van de zomervakantie zijn er elke dag in de gemeente sportieve activiteiten. Er zijn twee perioden van gratis sportieve PurVakactiviteiten voor kinderen en jongeren. De laatste week van de vakantie is er dagelijks tegelijkertijd in zeven sportzalen te spelen en sporten. De periode van de eerste vijf weken zijn er elke middag op twee locaties in de gemeente sportieve activiteiten voor kinderen en twee keer ’s avonds activiteiten voor jongeren. Het programma van Spurd met locaties, activiteiten en openingstijden is bereikbaar via de website purvak.nl.

De PurVak in de zomervakantie begint maandag 24 juli. Er zijn elke middag op twee momenten op verschillende locaties gratis sportieve activiteiten voor kinderen vanaf vier jaar tot en met twaalf jaar. Een bijzondere locatie is de Koemarkt. De sport- en spelmomenten zijn van 14.00 uur tot 15.30 uur en van 16.15 uur tot 17.45 uur. Afhankelijk van de locatie zijn er kano’s beschikbaar. Er zijn ook clinics, bijvoorbeeld korfbal, free run en dans. Er is geen PeuterPurVak in de eerste vijf weken van de PurVak.

vanaf dertien jaar

Dinsdag en donderdag zijn er sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar, steeds van 19.00 uur tot 20.30 uur. Dinsdag in sportzaal Zwanebloem in De Gors en donderdag in De Kraal in Weidevenne. Donderdag in De Kraal is er altijd de gelegenheid zaalvoetbal te spelen.

laatste week zomervakantie

Vanaf maandag 28 augustus is het de laatste week PurVak in de zomervakantie in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster diverse activiteiten. Spurd maakt medio augustus het definitieve programma bekend.

meer dan sportieve activiteiten

Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant, H20 en de Bibliotheek Waterland staan klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de zomervakantie.