PURMEREND - Het lijkt zo vanzelfsprekend dat sporten voor iedereen is, maar dat is het niet altijd. Daarom start maandag 6 september de landelijke bewustwordingscampagne ‘Welkom in de sport’ van de Alliantie sporten en bewegen voor iedereen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie mag geen belemmering zijn om te willen en kunnen sporten of bewegen. Spurd is blij met deze aandacht. Sporten of bewegen is noodzakelijk en soms met beperkte aanpassingen voor (bijna) iedereen mogelijk.

Sportverenigingen in Purmerend en Beemster hebben onlangs van Spurd vanwege de aankondiging van de campagne het verzoek gekregen de inclusie voor lidmaatschap, deelname aan sportieve activiteiten en vrijwilligers tegen het licht te houden. In Purmerend en Beemster is al een gevarieerd aanbod inclusieve beweegactiviteiten, het overzicht is te zien via www.unieksporten.nl. Wie aarzelt te gaan sporten of bewegen kan op die website kijken wat kan bij inclusieve en gastvrije sportverenigingen. Spurd vindt de ondersteuning door de bewustwordingscampagne belangrijk, in Purmerend en Beemster is uitbreiding van de meer inclusieve samenleving voor sport en bewegen gewenst.

Spurd heeft sportverenigingen in Purmerend en Beemster geïnformeerd over de campagne Welkom in de sport. Ook via sociale media gaat Spurd de komende maand meer aandacht vragen voor inclusieve sportieve en beweegactiviteiten. Met plezier sporten en bewegen bevordert conditie/kracht, maar ook ontmoeting en persoonlijke ontwikkeling.

De Alliantie sporten en bewegen voor iedereen bestaat uit de organisaties Uniek Sporten, Bas van de Goor Foundation, Jeugdfonds Sport & Cultuur, John Blankenstein Foundation, Life Goals, MEE, Vereniging Sport en Gemeenten, Nationaal Ouderen Fonds, Sport Kracht 12 en NOC NSF.