PURMEREND - Volgens onderzoek start 75% van ons het nieuwe jaar met goede voornemens, maar gaan de meeste daarvan ook traditiegetrouw binnen 14 dagen alweer overboord. Slechts 8% houdt vol. Ons brein kiest meestal de weg van de minste weerstand. Spurd helpt je - samen met Gemeente, partners, scholen en verenigingen - ook na de eerste twee weken van 2023 graag om meer te bewegen. En vooral: te ontdekken hoe leuk het kan zijn.

Freek Eshuis, manager bij Spurd en het Leeghwaterbad Purmerend: “Dat vinden we binnen Spurd misschien wel het allerbelangrijkst: plezíer hebben in bewegen. Om die reden bieden we het hele jaar door een enorme variatie aan activiteiten. Van Floatfit Balance, Aquapole Kickboxing, Wandelspecials en Beweegbingo tot de Purvak, SpurdFun en SwimPride. Dat doen we voor elke leeftijd, van 0 tot 100. Je leven lang dus.”

Langer volhouden

Freek: “Wie plezier beleeft aan sporten - of dat nu wandelen is, of korfballen in teamverband of die wekelijkse baantjes in het zwembad - houdt bewezen langer vol. Bewegingsarmoede is landelijk een serieuze uitdaging, en in Purmerend is dat helaas niet anders. Daarom staat gezondheid hoog op de agenda bij de Gemeente en zorgt Spurd samen met lokale partners, scholen en alle sportverenigingen voor beweegplezier. We hoeven niet steeds opnieuw uit te leggen dat het belangrijk is voor onze gezondheid; dat weten mensen heus wel. Vanuit Spurd willen we bewegen vooral ondersteunen, en voor iedereen makkelijk en leuk maken. En zo zorgen dat we als inwoners van Purmerend en omstreken vaker in de benen komen.”

Voor iedereen

Als ze bij Spurd ‘voor iedereen’ zeggen, bedoelen ze ook iedereen. Als je op www.spurd.nl
of www.leeghwaterbad.nl kijkt, zie je aan alle activiteiten die ze aanbieden hoe belangrijk Spurd het vindt dat elke inwoner zich welkom en thuis voelt. Oók als je de taal niet spreekt, in een rolstoel zit of het even lastig hebt in je leven. Samen bewegen verbindt, en dat is waar het Spurd-team zich elke dag voor inzet. Op de binnen- en buitenlocaties, in het zwembad en ook in de wijk en op de scholen. Spurd is nooit ver weg; je groeit er in de regio Purmerend letterlijk mee op. Grote kans dat je er je zwemdiploma hebt gehaald, je kinderen hebben gymles van een Spurd-docent en wie kent de PurVak niet?! Spurd beweegt een leven lang met je mee. Dus goede voornemens (of stiekem al niet meer): loop eens binnen.

Werken bij Spurd?
Niet alleen als je wilt sporten ben je welkom; we zoeken ook altijd collega’s. Misschien ben jij wel de nieuwste wijkcoach, gymdocent of zwemleraar van Spurd en wil jij ook dagelijks bijdragen aan een fit Purmerend?! Op de website staan regelmatig nieuwe vacatures en ook open sollicitaties zijn welkom.