PURMEREND - De wekelijkse sportieve beweegactiviteiten voor 55plussers van Spurd gaan weer van start in de week van maandag 29 augustus. Nieuw zijn dit seizoen Gymgroep in Middenbeemster en Fit op Muziek in De Gors. Spurd Senioren Sport is de verzamelnaam van diverse sportieve beweegactiviteiten: Badminton, Balkonles, Claudicatio, ConditieGym, Fifty Fit op Muziek, Fifty Fit Sport en Spel, Fit op Muziek, GoldenSports, Gymgroep in Middenbeemster, Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) en MBvO stoelgroep, Parksport en Sportief wandelen. In al deze lessen voor 55plussers is plaats voor nieuwe deelnemers.

Op alle dagen van de week zijn er sportieve beweegactiviteiten speciaal voor de oudere inwoners van Purmerend | Beemster. De meeste lessen zijn binnen, maar er zijn ook lessen in de frisse buitenlucht. Het aanbod met toelichting staat op de website van Spurd, https://spurd.nl/sport-aanbod/senioren/spurd-senioren-sport/. Er is altijd een beweegactiviteit die past bij wat men kan. Voor vragen of als men een les wil bijwonen, dan is contact via info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 15.30 uur via 0299 - 418100 mogelijk. Voor wie voor het eerst wil komen is aanmelden gewenst, dan kan Spurd rekening houden met het aantal deelnemers aan de les.

Fit op Muziek in De Gors
Maandagmiddag 29 augustus is er voor het eerst Fit op Muziek in het pand waar tot voor kort Sporting De Gors was gevestigd. Daar (Lisdoddestraat 40) heeft sinds kort tijdelijk buurtpunt De Gors een onderkomen. De sportieve beweegactiviteit Fit op Muziek is een les van één uur en begint elke maandag om 15.30 uur. De les en de locatie bevorderen elkaar leren kennen. Een les kost vanwege de tijdelijk locatie de speciale prijs van € 2,50.

Gymgroep in Middenbeemster
De gymlessen in Middenbeemster zijn in woonzorgcentrum Middelwijck, Prinses Beatrixpark 54. De deelnemers doen de oefeningen staand achter of zittend op een stoel. Tijdens de oefeningen gebruikt men het eigen lichaamsgewicht en verschillende spelmaterialen. De les is vooral gericht op plezier door samen te werken aan behoud en/of verbetering van kracht, lenigheid en conditie. De prijs van een les is € 4,85.