PURMEREND - Purmersteijn heeft afgelopen woensdagavond een knap 2-2 gelijkspel behaald tegen eerstedivisionist FC Volendam. In eigen huis kwam de Purmerendse Hoofdklasser op een 1-0 achterstand, maar wist deze omgebogen naar een 2-1 voorsprong. Uiteindelijk wisten de Volendammers tegen te scoren waardoor het oefenduel in een gelijkspel eindigde.

De wedstrijd tegen Purmersteijn was voor FC Volendam de tweede van de voorbereiding richting de competitie. Afgelopen weekend wist het in Grootebroek met 0-2 te zegevieren. Ditmaal moest de ploeg van trainer/coach Misha Salden echter genoegen nemen met een gelijkspel.

Het resultaat is een knappe prestatie voor Purmersteijn, dat afgelopen seizoen als promovendus een prima seizoen kende in de Hoofdklasse. Daarin werd het vijfde. De Hoofdklasser hield zich in de eerste helft keurig staande. Na kansen voor beide ploegen was het Marco Tol die de score voor FC Volendam opende. De speler schoot eerst tegen de lat, maar uit de toegekende strafschop die volgde wist hij de 0-1 binnen te knikken.

Via Dyllandro Panka en Robert Jan Ory boog Purmersteijn de score knap om. Helaas voor hen kon Jim Beers de 2-2 maken waardoor het vermakelijke duel eindigde in een gelijkspel.