SITTARD - Fortuna Sittard heeft tegen FC Volendam de tweede zege van het seizoen weten te boeken. De Limburgers hadden in eigen huis geen kind aan de Volendammers, die meer dan een helft, met tien man speelden: 2-0.

Fortuna Sittard, waar trainer Velezquez met elf buitenlanders in de basis begon, zette FC Volendam direct onder druk en na ruim een half uur krulde Embaló de bal prachtig in de kruising. Vlak voor rust ging het helemaal mis voor de gasten. Bilal Ould-Chikh kreeg rood na een wilde overtreding en Özyakup maakte na een fraaie aanval de 2-0.

Na de rust regende het kansen voor Fortuna, waarin paal en lat werden geraakt, maar een derde doelpunt bleef op wonderlijke wijze uit. Aan de andere kant miste Mühren nog een enorme kans voor FC Volendam.