PURMEREND - Martin van Ophuizen en hoofdklasser Purmersteijn gaan na dit seizoen uit elkaar. Dit heeft de oefenmeester onlangs aan de club meegedeeld. Aan het eind van dit seizoen heeft de voormalige prof er acht seizoenen opzitten als trainer van Purmersteijn.


Van Ophuizen geeft aan te willen uitkijken naar een club op divisieniveau. Ook zijn assistent Marco Daman stapt van het veld. Daman blijft wel aan als technisch manger van de club.

Op de website van de club laat voorzitter Jan Groenhart weten het besluit van de trainer te respecteren en kijkt met trots terug naar de jaren onder Van Ophuizen.
'Purmersteijn was Martin zijn eerste klus als hoofdcoach. Dit vonden veel mensen gewaagd, maar vanaf dag één was merkbaar dat we ontzettend veel kwaliteit in huis hadden gehaald. Dit blijkt ook wel na alle successen die we met hem gekend hebben. Die kwaliteit zien wij nog steeds in hem.'

Onder Martin van Ophuizen promoveerde Purmersteijn in korte tijd van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Groenhart: 'Ons verblijf in de hoofdklasse duurt nog steeds voort en dat is een record. Dit jaar is het alweer het vierde seizoen in de hoofdklasse. Ondanks dat we een jonge ploeg hebben, die de gemiddelde leeftijd van 21 jaar niet eens haalt, gaan we met z'n allen er nog een fijne afsluiting van Martin zijn tijdperk van maken. Het wordt hard werken voor iedereen, maar de jonge ploeg maakt elke week weer stappen. Ik zie dat met vertrouwen tegemoet en dat afscheid verdient Martin ook wel. Het is een trainer die perfect bij onze vereniging past en ook meer deed dan alleen het trainen van het eerste elftal.'