VOLENDAM - Waar FC Volendam voorafgaand aan de competitie werd gezien als een van de mogelijke outsiders voor de titel daar zal de ploeg van trainer Wim Jonk voorlopig even pas op de plaats moeten maken. Dinsdagavond ging men in eigen huis onderuit tegen NEC waardoor men na drie wedstrijden op één schamel punt staat.

De thuisploeg werd in de openingsfase reeds gewaarschuwd toen Van der Sluijs de lat raakte, en keeper Bakker twee keer moest redden op een poging van Tavsan. Naast kansjes voor Marco Tol en Antonucci voor Volendam kregen die halverwege de eerste helft in kort tijdsbestek twee goals om de oren. Eerst wist Tavsan nu wel Bakker te passeren die even later opnieuw moest vissen op een kopbal van Janga. Kort voor rust kan Tol de aansluiting vinden, maar mikt op de lat waardoor men met 0-2 gaat pauzeren.

Na de rust probeert NEC de wedstrijd te controleren en FC Volendam met twee verse krachten de druk op te voeren. Ondanks kansen voor o.a. Antonucci, Murkin en Kaars, raakt keeper Alblas nauwelijks verontrust. In blessuretijd moet hij echter alsnog capituleren op een schot van Kaars, maar wie denkt dat het nog spannend wordt komt bedrogen uit want een minuut later maakt Janga aan alle Volendamse illusies een eind: 1-3.