VENLO - Met nog tien wedstrijden te gaan heeft FC Volendam averij opgelopen in de strijd om de titel. Op bezoek bij VVV-Venlo speelde de ploeg van Wim Jonk ondanks een handvol kansen met 0-0 gelijk. FC Emmen kan daardoor, mits het maandag wint bij Jong PSV, op vijf punten komen.

De normaal makkelijk scorende Robert Mühren had deze vrijdagavond het vizier niet op scherp staan. De spits scoorde weliswaar, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel en kreeg daarnaast nog twee goede kansen in de eerste helft. FC Volendam heerste, maar moest ook uitkijken voor de tegenstoot. Bij VVV, waar Richard Sadlicek al in de openingsfase het veld per brancard moest verlaten, was het El Aslak die keeper Barry Lauwers testte, maar het bleef doelpuntloos tot de rust.

Ook na de rust waren de gasten de betere ploeg, maar nu troffen Mühren en Bilal Ould-Chickh de paal. Hetzelfde deed Joeri Schroijen aan de overkant. In de slotfase, waarin Volendammer De Boer (VVV) zijn tweede gele kaart zag, kreeg Boy Deul de kans de zege alsnog bij de Volendammers te brengen, maar kopte van dichtbij in de handen van keeper Van Crooij.