PURMEREND - Maandag 17 oktober begint de sportieve PurVak in de herfstvakantie, de laatste dag is vrijdag 21 oktober. In die week zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster voor verschillende leeftijdsgroepen diverse en uitdagende sport- en spelactiviteiten. Elke middag zijn er sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Spurd-Leeghwaterbad. Terug van lang geleden is PurVak voor volwassenen! Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs.

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Waterland en H2O Esports Campus zijn klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de herfstvakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de vier organisaties zijn bereikbaar via purvak.nl.

vier tot en met twaalf jaar
Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, wisselende activiteiten zoals stormbanen, nerf battle, hindernisbanen, rolstoelsporten en veel meer. De sportzalen van de PurVak in de herfstvakantie zijn in Middenbeemster De Blauwe Morgenster, in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar, in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Weidevenne De Kraal en in Purmer-Zuid sporthal De Vaart.

twee tot zes jaar: PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal Zwanebloem in de Gors. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

vanaf dertien jaar
De avonden van maandag tot en met donderdag zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Deze zijn in de Purmer-Zuid in sporthal De Vaart vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

voor volwassenen
In het vijftigjarig bestaan was er ook PurVak voor volwassenen. In jubileumjaar 2022 zijn er in de herfstvakantie voor volwassenen steeds vanaf 14.00 uur tot 15.00 uur bootcamplessen, woensdag in De Vaart, donderdag in Karekiet en vrijdag in De Kraal. Het tijdstip is handig voor ouders die hun kinderen naar de PurVak brengen. Woensdag vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur zijn er voor volwassenen in De Vaart diverse activiteiten, zoals apenkooien, trefbal, tikkertje en veel meer.