PURMEREND - Maandag 2 januari begint de sportieve PurVak in de kerststvakantie, een bijzondere editie want de eerste PurVak was in de kerstvakantie van 1972. Zo is de PurVak in de kerstvakantie 2022/2023 een dag langer dan de gebruikelijke week, met zaterdag 7 januari 2023 in sporthal De Beuk een speciale Reünie & Jubileum PurVak dag. Meedoen aan de PurVak in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men de gebruikelijke toegangsprijs. De PurVak is er om vooral kinderen en jongeren in schoolvakanties sportieve en creatieve ontspanning te bieden.

De PurVak-partners Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Waterland en H2O Esports Campus zijn klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken tijdens de PurVak in de kerstvakantie. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de vier organisaties zijn bereikbaar via www.purvak.nl. In de PurVak week zijn er in sportzalen verspreid over Purmerend en Beemster voor verschillende leeftijdsgroepen diverse en uitdagende sport- en spelactiviteiten. Elke middag zijn er sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Spurd-Leeghwaterbad.

Vier tot en met twaalf jaar
Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, wisselende activiteiten zoals stormbanen, nerf battle, boksbal, hang je rijk, hindernisbanen, rolstoelsporten en veel meer. Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er elke ochtend en middag naast de sport- en spelmaterialen waaronder meestal een springkussen, wisselende activiteiten zoals stormbanen, nerf battle, boksbal, hang je rijk, hindernisbanen, rolstoelsporten en veel meer. De sportzalen van de PurVak in de kerstvakantie zijn in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Weidevenne De Kraal, in Purmer-Zuid sporthal De Vaart, in Middenbeemster De Blauwe Morgenster en in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar.

Twee tot zes jaar:
PeuterPurVakVoor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend PeuterPurVak in sportzaal Zwanebloem in de Gors. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne.

Vanaf dertien jaar
De avonden van maandag 2 tot en met donderdag 5 januari zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Woensdag geeft niemand minder dan Bert Kops een clinic kickboksen. Voor deze leeftijdsgroep is in de Purmer-Zuid sporthal De Vaart open vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

Voor volwassenen
In het vijftigjarig bestaan was er ook PurVak voor volwassenen. Na het succes in de afgelopen herfstvakantie zijn er ook tijdens de PurVak in de kerstvakantie voor volwassenen diverse activiteiten, zoals apenkooien, trefbal, tikkertje en veel meer. Voor hen is sportzaal Gangeslaan in Weidevenne woensdag open vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur.

Jubileum & Reünie
Deze kerstvakantie bestaat de PurVak vijftig jaar. Spurd besteedt vanzelfsprekend en met trots extra aandacht aan deze verjaardag. Zaterdag 7 januari is er in sporthal De Beuk voor jong en oud Jubileum & Reünie.
De Jubileumdag is er voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar vanaf 10.30 uur tot 12.30 uur en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en vanaf 13+ jaar vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur.

De Reünie is van 14.00 uur tot 15.30 uur in het sportcafé van sporthal De Beuk. Samen gaat men dan terugblikken op de PurVak onder het genot van een hapje en drankje. Voor deze Reünie kan iedereen zich gratis aanmelden via www.spurd.nl/purvak50jaar.