WATERLAND - Inger Jongerius is namens Waterland geselecteerd voor Nederland A, het Oranje Damesteam. Krista Konijn en Kimberley Haaker, twee andere Waterlandse talenten, zijn geselecteerd voor het development-team van Oranje. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat een speelster van Rugby Club Waterland de kans krijgt om voor Nederland uit te komen. Inger is trots op haar selectie voor het grote Oranje: "Tijdens een opwarmtoernooi werd er gescout. Een week later was er een training en daar kregen we te horen dat we geselecteerd waren. Ik vind het echt een enorme eer dat ik ben opgesteld in de basis op Nummer 8!"


Inger mag meteen aan de bak, want zaterdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden op het programma. "We hebben als team nog weinig samen gespeeld, dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat. De Zweden moeten het hebben van hun kracht, dus het wordt een fysieke pot rugby."

Nederland A speelt zaterdag om 16:00 uur tegen Zweden bij het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Het development-team speelt vrijdagavond om 20:00 uur tegen de reserves van het Nationale team van Zweden.