PURMEREND - Sinds kort is er op het terrein van korfbalvereniging Purmer een watertappunt met gratis gezond drinkwater. Afgelopen weekend is het watertappunt met hulp van de jeugdafdeling officieel en feestelijk in gebruik genomen. De gemeente Purmerend en sportorganisatie Spurd ondersteunen sportclubs met het realiseren van een watertappunt voor sporters en bezoekers.

Gezonde voeding is ook bij sportclubs niet vanzelfsprekend. Met het programma Gezonde Sportkantine kunnen sportverenigingen het gezonde aanbod van eten en drinken bevorderen. Een onderdeel is het aanbieden van een alternatief voor suikerhoudende dranken. Een watertappunt is een voor de drinkers - gratis - alternatief voor de zoete drankjes.

certificaat ‘Gezonde Sportkantine’
Nu het watertappunt een feit is, heeft de gemeente aan KV Purmer het certificaat ‘Gezonde Sportkantine’ verleend. KV Purmer is een van de negen sportclubs die meedoen aan het programma van de Gezonde Sportkantine. De andere clubs zijn: Rugby Club Waterland, de voetbalverenigingen ZOB en Purmersteijn, Honk en Softbal vereniging Flying Petrels, atletiekvereniging NEA Volharding, tennisvereniging Elckerlyc, korfbalvereniging BEP en roeivereniging De Where.