PURMEREND - De wethouders sport Mario Hegger (Purmerend) en Aagje Zeeman (Beemster) slaan als officiële start van het Sport’in Festival tijdens de Bavio-instuif badminton voor de jeugd een shuttle over het net. De instuif badminton begint om 18.00 uur.

Tijdens het gratis toegankelijk Sport’in Festival vanaf maandag 23 tot en met zondag 29 augustus presenteren leden en trainers van ongeveer twintig sportaanbieders hun sport en informeren over de club. De sportieve activiteiten zijn geschikt voor jong en oud: om te kijken, maar vooral om als kennismaking (even) te doen. Sport’in adviseert tijdens het sporten sportschoenen en los zittende kleding te dragen.

Doel van het Sport’in Festival is onder meer het werven van nieuwe sporters/leden, immers veel sportverenigingen en andere sportaanbieders zijn door en in de coronatijd leden kwijtgeraakt. Nu kunnen Purmerenders en Beemsterlingen in de week Sport’in Purmerend|Beemster op verschillende binnen- en buitenlocaties kennismaken met diverse sporten.

Zaterdag 28 augustus is er in en bij winkelcentrum Makado in Wheermolen een sportbeurs. Het gevarieerde programma met vele tientallen sportieve activiteiten staat op www.spurd.nl/Sportin.