SASSENHEIM/ENSCHEDE - Het was een uitstekend weekend voor de teams van RC Waterland. Zowel de Dames (Ereklasse Dames - 2e fase) als de Heren 1 (2e klasse Heren Noord - 2e fase | Plate) hebben afgelopen zondag gewonnen. De dames staan daarmee op de tweede plaats, de heren op de derde plek.

Afgelopen zondag schitterde niet alleen het zonnetje in Sassenheim, ook de dames schitterden op het veld en speelden een goede wedstrijd met een overtuigende winst als resultaat (57-5).

Met veel support langs de zijlijn en veel energie van de dames beloofde het een leuke ‘super sunday’ (Zowel Heren als Dames 1 speelden thuis red.) te worden. De eerste helft startte met veel goede looplijnen, breaks en skills en dit resulteerde al snel in mooie tries. De meiden van Breda gaven het zeker niet zomaar weg en boden goede tegenstand waardoor het een zware maar ook vooral leuke wedstrijd was.

De meiden hebben aankomende zondag rust maar zijn al hard aan het trainen voor de eerstvolgende wedstrijd tegen AAC.

Heren
Een koude, natte zondagmiddag in Enschede: dat klinkt niet heel aantrekkelijk. Maar de mannen van Waterland hadden er desondanks toch zin in! Na een aantal verschuivingen in de opstelling was het al weer tijd voor de kick-off. De heren lieten ERC meteen merken dat ze hier waren gekomen om te winnen en voerden de druk goed op. De eerste 20 minuten werden gedomineerd: dit resulteerde in een 0-3 voorsprong door de penalty-kick van Nick Berkelaar. Dit werd gevolgd door een try van Mirco Gramsma na een goed uitgespeelde lijn. Na wat kleine foutjes was de stand 5-10 in het voordeel van Waterland.

Na de rust was er onenigheid tussen de scheidsrechter en linesman Barry Kalkwarf, waarna de laatste het veld af werd gestuurd. Dit was niet de eerste Waterlander die het veld moest verlaten: ook Joey Berkelaar moest met een gele kaart op de bank na een licht opstootje met een speler van Enschede.

Uiteindelijk wist dhr. Gramsma nog een try te drukken, deze werd echter gevolgd door een try van de tegenstander. Aanvallend werden er aanhoudend kleine foutjes gemaakt, hierdoor zaten er niet meer tries in. Desondanks wist Waterland door het ijzersterke verdedigende spel de voorsprong te behouden. Eindstand: 12-15. De energieke Spaanse nieuwkomer Omar Jelti werd Man of the Match. Al met al een goede voorbereiding voor volgende week: Pickwick Players thuis!