PURMEREND/ZWOLLE - De beide eerste elftallen van Purmersteijn hebben dit weekend wisselende resultaten behaald. Zondag 1, uitkomend in de hoofdklasse, leed bij VV Berkum de vierde nederlaag op rij. Zaterdag 1 won in de 2e klasse van oude bekende HBOK.

Zondag 1 liet het in Zwolle lelijk liggen nadat de ploeg van Martin Van Ophuizen al vroeg op voorsprong kwam en het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen tien man speelde. Van het handvol kansen dat de Purmerenders in de openingsfase kregen wist alleen Genairo Promes er één te benutten. Halverwege de eerste helft kreeg Huisman van de thuisploeg rood, maar dit leek de thuisploeg juist extra motivatie te geven want plotseling werden de rollen omgedraaid. Doelpunten van Van Marle en Bacuna zorgden voor een 2-1 ruststand en na de pauze besliste Van der Meulen het duel definitief.

Het gepromoveerde Zaterdag 1 trof HBOK dat vorig jaar de titel in de 3e klasse wist te behalen net voor Purmersteijn. Het feit dat de ploeg van Lars Keppel nu van de Zunderdorpers wist te winnen gaf dan ook voldoening. Vooral ook omdat de derde plaats werd overgenomen van de tegenstander. Na een doelpuntloze eerste helft opende Niels Eijkenaar de score waarna deze verdubbeld werd door Kevin Hijlkema. Een late tegentreffer van HBOK deed daar niets aan af.