PURMEREND - Sportzaal De Kraal is zaterdagmiddag ‘the place to be’ voor inwoners van Weidevenne, voor iedereen die wat heeft met de wijk en voor liefhebbers van het volleybalspel. Dan is er het eerste wijkvolleybaltoernooi, acht teams gaan de sportieve competitie aan tijdens een gezellige dag vol ontmoeting en spelplezier. De organisatoren volleybalclub De Where en sportorganisatie Spurd hopen dat de speeldag het begin is van een traditie. De toegang is zaterdag 18 februari gratis.

De deuren van sportzaal De Kraal gaan voor publiek 13.30 uur open. De teams krijgen een collectieve warming-up aangeboden door sportschool MyLife uit Weidevenne. Daarna - ongeveer 14.30 uur – gaat het wijkvolleybaltoernooi Weidevenne van start. De sportieve deelnemers aan het toernooi hoeven geen lid te zijn (geweest) van een volleybalclub. Het gaat vooral om meedoen en wedstrijdplezier, voor teamleden en publiek ook om ontmoetingen.
Steeds zijn er twee wedstrijden tegelijk tot er aan het einde van de middag de finale is. Rond 17.30 uur reikt inwoner van Weidevenne Arnout van Noorden - die met het idee voor een wijkvolleybaltoernooi aanklopte bij Spurd - de prijzen uit.

ontmoetingsplek
Het toernooi is een ontmoetingsplek voor de spelers en voor toeschouwers. Zij kunnen hun kind(eren) meenemen, Spurd zorgt ervoor dat de kinderen zich tijdens het toernooi sportief kunnen vermaken. Het volleybaltoernooi is in sportzaal De Kraal, Zambezilaan 280.
Er is in het programma ruimte voor ontmoetingen, ook met een drankje en hapje en na afloop van het eerste wijkvolleybaltoernooi. Betalen kan alleen met PIN.

afwijkende spelregels

Het gaat om een sportief evenement met enkele afwijkingen van de gebruikelijke (Nevobo) volleybal spelregels. Zo is alleen onderhands serveren toegestaan en mogen wisselspelers alleen ‘indraaien’ op de serveerplaats. De spelers zijn minstens vijftien jaar.