ZUIDOOSTBEEMSTER - ZOB heeft op de laatste speeldag van 2022 de tweede plaats moeten inruilen voor de vierde plaats. Op eigen veld ging de ploeg van Hans Schakel met 1-3 onderuit tegen Nunspeet waardoor de achterstand op koploper SV Montfoort nu vijf punten is.


In Zuidoostbeemster behaalden de geel-blauwen uit Nunspeet een verrassende, maar wel verdiende overwinning al kwam men na een kwartier spelen wel op achterstand. Na slordig balverlies in de achterhoede wist de handige spits van ZOB, Kid Ronday, keeper niebeek in de korte hoek te verrassen. Net zo verrast was de keeper van ZOB een kwartier later bij een vrije trap van Max Jansen want waar hij wellicht rekende op een voorzet wist Jansen de bal net onder de lat te deponeren met een 1-1 ruststand tot gevolg.

ZOB wilde mee blijven doen om de bovenste plaatsen en ging na de rust vol ten aanval, maar Nunspeet profiteerde optimaal van de ontstane ruimte. Zo kreeg keeper niebeek zelfs een assist achter zijn naam toen hij in de 62e minuut Jonathan van 't Hof bediende die koelbloedig afrondde. En het werd nog mooier toen Dani Schmitz even later een vrije trap langs de muur onder in de hoek schoot: 1-3.

ZOB hervat de competitie op 21 januari met een thuisduel tegen SDC Putten.