AMSTERDAM - Het laag geklasseerde ZOB heeft het koploper WV-HEDW afgelopen weekend zeer lastig gemaakt, maar stond na ruim negentig minuten toch weer met lege handen. De ploeg van trainer/coach Mohad Zaoudi verloor de wedstrijd in Amsterdam met he kleinst mogelike verschil (2-1).

Daags na de storm Eunice en ruim twee maanden na de laatste wedstrijd kwam ZOB bij de koploper stormachtig uit de startblokken. Binnen twee minuten kwam een inworp van Romeo Fecunda bij Robin Stevens terecht die doeltreffend uithaalde. Een kwartier later is het alweer gelijk via aanvoerder van Moerkerk.

WV-HEDW is daatna zoals verwacht de bovenliggende partij, maar ZOB krijgt via eerst Ronday en na de rust via El Yaakoubi twee opgelegde kansen. Tien minuten na de rust weet Correia namens de thuisploeg de wel 2-1 te maken. Ondanks het feit dat ZOB dapper blijft strijden lukt het niet meer om langszij te komen en is de zucht van opluchting die na het laatste fuitsignaal klinkt uit de monden van de WV-HEDW-ers ook een compliment voor de ploeg van Zaoudi, al weet ook die dat je daar niks voor koopt.

Komende zaterdag gaat ZOB op bezoek bij Honeselersdijk, een directe concurrent in de onderste regionen van de 1e Klasse A.