ZUIDOOSTBEEMSTER - Een week nadat de meeste ploegen al aan de competie waren begonnen is ook bij ZOB de kop eraf. De eersteklasser deed dat met een glansrijke zege op NSC Nijkerk. Een hoofdrol was er voor invaller-keeper Erik Slaaf (39), die acht jaar geleden afscheid nam bij ZOB en nu een strafschop wist te keren.

Slaaf kwam een kwartier voor tijd het veld in na een rode kaart voor Tim van Duuren. ZOB leidde op dat moemnt al met 3-1.Nigel Schaasberg en Stefan van Wonderen hadden de thuisploeg in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong gebracht.

Na de rust scoorde Corné Parol tegen uit een strafschop, maar bracht Raphaello Baal de marge weer op twee. Na het rood voor Van Duuren volgde een nieuwe strafschop, maar nu kreeg Parol de bal niet langs de ervaren Slaaf. Van Wonderen maakte vervolgens met zijn tweede treffer het duel af: 4-1.