ZUIDOOSTBEEMSTER - Eersteklasser ZOB heeft de goede prestatie tegen Argon van een week eerder geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Valken '68 gingen de Zuidoostbeemsterlingen in de slotfase onderuit.

In een matig duel was een puntendeling op zijn plaats geweest en dat was voor het laag geklasseerde ZOB een prima resultaat geweest. De thuisploeg had in de eerste helft een licht overwicht, maar de kansen bleken schaars. Bij de thuisploeg waren met name Kid Ronday en Yassin El Yaakoubi gevaarlijk. Laatstgenoemde was het dichtst bij een treffer, maar zag zijn poging door de keeper over de lat worden getikt.

Na de rust had ZOB wind mee, maar dit bleek het spel niet ten goede ten komen. Valken '68 was in de counter gevaarlijk, maar Tim van Duuren keepte een prima wedstrijd en hield zijn ploeg op de been. Een discutabel moment beslist uiteindelijk het duel als de scheidsrechter een overtreding op Danny Streekstra over het hoofd ziet. Terwijl die nog geblesserd op het veld ligt laat de arbiter door voetballen en weet sam Zandbergen, tot woede van ZOB, in de 87e minuut de enige goal van de wedstrijd te maken: 0-1.