ZUIDOOSTBEEMSTER - ZOB heeft voor de tweede week op rij een koploper van de 1e klasse A verslagen. Na de zege bij Roda '46 van vorige week was de ploeg van trainer Hans Schakel deze zaterdag te sterk voor FC De Bilt.

De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong door een treffer van Kid Ronday, een stand die op dat moment terecht was want ZOB was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft.

Na de rust was dat beeld anders want FC De Bilt werd sterker en kwam na een uur spelen op gelijke hoogte door een fraai schot van Pier Veldman. In een enerverende slotfase wist ZOB echter alsnog de winst te grijpen. Nadat Stefan van Wonderen eerst nog de kruising had geraakt verdween een vrije trap van Kevin Hijlkema via de muur in het doel. In de blessuretijd gooide invaller Japer van der Kroon met een mooi diagonaal schot het duel definitief in het slot: 3-1.

Door de zege klimt ZOB naar de derde plaats en speelt komende zaterdag thuis tegen Argon.