ZUIDOOSTBEEMSTER - In de 1e klasse van het zaterdagvoetbal zijn de toeschouwers bij het duel ZOB-AFC getrakteerd op een spektakelstuk van de eerste orde. De Zuidoostbeemsterlingen leken halverwege de eerste helft al kansloos, maar wisten uiteindelijk toch de winst op te eisen.

Trainer Mohad Zaoudi zal na afloop nog een paar maal naar het scorebord hebben gekeken met een grote grijns en zich af hebben gevraagd wat hij in de twee uur daarvoor allemaal heeft meegemaakt. Zijn ploeg was immers halverwege de eerste helft, we spreken de 23e minuut, al op een bijkans onoverbrugbare achterstand gezet door AFC. Door treffer van Zep Swijghuisen Reigersberg (2) en Sem Witteveen stond het immers al 0-3.

De comeback werd in de laatste vijf minuten voor rust ingezet. Kid Ronday benutte een strafschop en in de blessuretijd kon Yassin El Yaakoubi van dichtbij de aansluitingstreffer maken: 2-3.

Net zo knotsgek was de openingsfase van de tweede helft want binnen de minuut stelde de net ingevallen Stefan van Wonderen met een splijtende pass Ronday in stelling. De aanvaller maakte zijn tweede van de middag en dat betekende 3-3. Nog geen zeven minuten later wist Dennis Jansen de 4-3 te maken. Nu was er nog ruim 35 minuten te spelen dus kansen genoeg voor nog meer treffers, maar gek genoeg bleven die uit. AFC was geknakt door zoveel ongeluk in slechts luttele minuten en ZOB kon het duel gecontroleerd uitspelen.