PURMEREND - Zaterdag 16 december staat de muziektheatervoorstelling Het nut van Edo Dompelmans van Orkater/De Nieuwkomers in Theater De Verbeelding. Een ontroerende ode aan de vervangbare mens van Jasper Stoop en Simme Wouters, lovend ontvangen met 5 sterren in de Volkskrant.

Edo Dompelmans werkt tevreden in een kringloopwinkel. In de onophoudelijke stroom aan afgedankte spullen begint hij patronen te herkennen. Een muzikaal portret van een man die erachter komt dat hij in vrijwel elk opzicht van zijn leven volstrekt inwisselbaar is.

De makers delen een liefde voor taal, muziek en absurdistisch existentialisme. Voor Het nut van Edo Dompelmans laten ze zich inspireren door Jacques Brel, Stromae en Nina Simone.

Zij willen een lans breken voor een bestaansrecht dat zich niet louter ontleent aan nut, productiviteit of rendement maar ook waarde draagt in dingen die niet meetbaar zijn.
Volkskrant*****: “Een ontroerende voorstelling, boordevol fijne kwinkslagen en mooie details. Het is een fenomenale ode aan alles wat er net zo goed niet had kunnen zijn, en daarom juist van waarde is: details, randvoorwaarden, kunst. De nutteloze mens op een prachtig theatraal voetstuk.”

Theaterkrant: “Een schitterende, roerende ode aan de afdankertjes, aan de ‘nutteloosheid’, en aan iedereen die zich soms voelt als een vermoeid kopieerapparaat.”

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 17,50 (Vrienden/CJP € 15,50) inclusief reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234. Volg De Verbeelding op Facebook en Instagram.